Днес жълт код важи за много области в западната половина на

...
Днес жълт код важи за много области в западната половина на
Коментари Харесай

Предупреждения за порои и бури и през следващите 24 часа

Днес жълт код важи за доста области в западната половина на България за обилни превалявания и  стихии.

В по-голямата част от страната ще има слънчеви часове, само че основно над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. До края на деня и през нощта на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще има условия за градушки. Ще духа слаб, в Източна България – до сдържан вятър от източната четвърт.

 Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда 1 мин. Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда  Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ) 2 мин. Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ)  Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя 5 мин. Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя  Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “ 2 мин. Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “  Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО 3 мин. Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО  Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор 2 мин. Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор  Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда 1 мин. Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда  Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ) 2 мин. Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ)  Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя 5 мин. Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя  Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “ 2 мин. Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “  Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО 3 мин. Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО  Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор 2 мин. Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор

Снимка: iStock

 

Максималните температури ще бъдат сред 22° и 27°, в София – към 22°.

Снимка: iStock

През идващото денонощие облачността над страната ще бъде най-вече забележителна, купеста и купесто-дъждовна. На доста места ще има превалявания. В обособени региони от Западна и Централна България ще има и гръмотевични стихии, там има условия за местни интензивни феномени, обилни количества на преваляванията и за градушки.  Дневните температури ще са по-ниски от днешните и ще бъдат сред 19° и 24°, в София – към 19°.

В петък ще доминира слънчево време, само че след обяд още веднъж ще се развива купеста, над планинските региони в западната половина от страната и купесто-дъждовна облачност. На места ще превали временен дъжд, ще прегърми, в обособени региони в Югозападна България - по-интензивно.

Снимка: iStock

През почивните дни вероятността за превалявания в по-голямата част от страната краткотрайно понижава, само че след обяд в обособени планински региони в Западна България ще превали временен дъжд. В понеделник вероятността за превалявания към момента е дребна, ще има доста слънчеви часове.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР